SAMSUN / ÇARŞAMBA - Ağcagüney İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Mrt

Dempower eTwinning Projesi kapsamında öğrencilerimiz Hoşgörü, Barış, Uyum ve Farklılıklara Saygı temalı e-kitaplar tasarladılar.

Şbt

İlimiz geneli tüm okullarda  6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremin yıldönümü nedeniyle düzenlenen Deprem Tatbikatı okulumuzda da başarıyla gerçekleştirilmiştir. Saat 13.30 da gerçekleştirilen tatbikat sonrası saygı duruşu yapılmıştır.

Ock

15 Temmuz Milli Birlik Günü ve Demokrasi Bayramı için okul gazetemizin özel sayısı yayındadır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında eTwinning Okulu olmuştur.

eTwinning Okulu olarak seçilen okulların;

-Paylaşımlı Liderlik

-İş Birliği

- Değişim Öncüsü olarak Öğrenciler

-Diğer Okullar İçin Model Olma

-Kapsayıcı ve Yenilikçi Öğrenme Kurumları

kriterlerine uygun oldukları için "eTwinning Okulu" ünvanına layık görülürler. İlimizde 81 okulun sahip olduğu eTwinning Okulu ünvanını almaya kurumumuzca hak kazandık. Projelerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Ara

Ağu

"Oku-Yorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından  Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında uygulanmaya konulmuştur.

Öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak projenin temel amacıdır.

Okuyorum projesi takım üyeleri her ay bir kitap okuyacağından, bir takım için on (10) kişiden beş (5) farklı kitap olmak üzere toplamda 50 kitap temin edilmesi gerekir. Okulumuzda 5 takım toplam 50 öğrenciden oluşan gruplar ve bu gruplara eklenen danışman öğretmenlerle projemiz yürütülmüştür.

Sadece kitap okuyarak değil okuduğumuz kitaplar ile ilgili etkinlikler yaparak projemizi gerçekleştirdik.

Çarşamba Bilim Parkı Gezisi

Mrt

Öğretmen her şeyden önce kendine teslim edilen tertemiz ruhlara, dimağlara şekil veren bir ruh sanatkârıdır. O yetiştirdiği öğrencileri ile kendi yaşadığı dönemi, hatta çağını aşan bir gelecek mimarıdır.Eğitimin şu anki görünümü asırlardır kayalara çarpa çarpa parçalanmış, kırık dökük bir tekneye benzemektedir. Kaptan köşkünde ise asırlardır gemiyi de denizi de tanımayan, bununla beraber etrafa şirin görünmek için akrobasi gösterisi yapmaya çalışanlar bulunmaktadır. Böyle bir ortamda gemiyi yüzdürme ve onu tamir edip geleceğe taşıyacak insanları yetiştirmekle vazifeli kişi öğretmendir. Öğretmen gemiyi ıslah ve inşa ile görevlidir. İşin en zor kısmı, bu iki vazifeyi aynı anda yapmak durumunda olmasıdır. Bu zor görevin altından kalkmanın yolu, amacı doğru belirlemektir. Her öğretmenin sahip olduğu gemiciği, ona teslim edilmiş olan bireydir. Onu sahili selamete ulaştırmayı başaran öğretmen vazifesini yerine getirmiş demektir.

Bu düsturla öğrencilerimize örnek olabilmek,onları yarınlara daha emin adımlarla taşıma adına daha verimli çalışmalar için öğretmenlerimizle, Etkili ve Lider Öğretmenlik,Öğretmenliğin Misyonu, Milli ve Manevi Evrensel Sorumluluklar konularında istişarelerde bulunduk.Çalışmamızda  '' Felsefeden Tecrübeye Etkili Öğretmenlik'' ve Nurettin Topçu'nun ''Türkiye'nin Maarif Davası'' kitaplarının yanı sıra bazı makale ve film okumalarından istifade ettik.

Kas

Codeweek haftasında Okur Yazar Mısın e -Twinning projemizde Hacivat ve Karagözü kodlayarak codeweek sertifikası almaya hak kazandık.

Kas

Okur Yazar Mısın e -Twinning projesi okul panomuz.

Öğrencilerimizin projemiz ile alakalı yaptığı okul panosu.