SAMSUN / ÇARŞAMBA - Ağcagüney İmam Hatip Ortaokulu

Okuyorum Projesi

"Oku-Yorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından  Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında uygulanmaya konulmuştur.

Öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak projenin temel amacıdır.

Okuyorum projesi takım üyeleri her ay bir kitap okuyacağından, bir takım için on (10) kişiden beş (5) farklı kitap olmak üzere toplamda 50 kitap temin edilmesi gerekir. Okulumuzda 5 takım toplam 50 öğrenciden oluşan gruplar ve bu gruplara eklenen danışman öğretmenlerle projemiz yürütülmüştür.

Sadece kitap okuyarak değil okuduğumuz kitaplar ile ilgili etkinlikler yaparak projemizi gerçekleştirdik.

02-08-202202-08-2022

Yayın: 17.08.2023 - Güncelleme: 17.08.2023 12:30 - Görüntülenme: 72