SAMSUN / ÇARŞAMBA - Ağcagüney İmam Hatip Ortaokulu

Etkili ve lider öğretmenlik, öğretmenliğin misyonu, millî, manevî ve evrensel sorumlulukları çalışmamız

Öğretmen her şeyden önce kendine teslim edilen tertemiz ruhlara, dimağlara şekil veren bir ruh sanatkârıdır. O yetiştirdiği öğrencileri ile kendi yaşadığı dönemi, hatta çağını aşan bir gelecek mimarıdır.Eğitimin şu anki görünümü asırlardır kayalara çarpa çarpa parçalanmış, kırık dökük bir tekneye benzemektedir. Kaptan köşkünde ise asırlardır gemiyi de denizi de tanımayan, bununla beraber etrafa şirin görünmek için akrobasi gösterisi yapmaya çalışanlar bulunmaktadır. Böyle bir ortamda gemiyi yüzdürme ve onu tamir edip geleceğe taşıyacak insanları yetiştirmekle vazifeli kişi öğretmendir. Öğretmen gemiyi ıslah ve inşa ile görevlidir. İşin en zor kısmı, bu iki vazifeyi aynı anda yapmak durumunda olmasıdır. Bu zor görevin altından kalkmanın yolu, amacı doğru belirlemektir. Her öğretmenin sahip olduğu gemiciği, ona teslim edilmiş olan bireydir. Onu sahili selamete ulaştırmayı başaran öğretmen vazifesini yerine getirmiş demektir.

Bu düsturla öğrencilerimize örnek olabilmek,onları yarınlara daha emin adımlarla taşıma adına daha verimli çalışmalar için öğretmenlerimizle, Etkili ve Lider Öğretmenlik,Öğretmenliğin Misyonu, Milli ve Manevi Evrensel Sorumluluklar konularında istişarelerde bulunduk.Çalışmamızda  '' Felsefeden Tecrübeye Etkili Öğretmenlik'' ve Nurettin Topçu'nun ''Türkiye'nin Maarif Davası'' kitaplarının yanı sıra bazı makale ve film okumalarından istifade ettik.

29-03-2022

Yayın: 29.03.2022 - Güncelleme: 20.02.2023 15:40 - Görüntülenme: 121